zoek op deze site Home Contact
home contact
divide

wat zegt de regelwetgeving??
Op welke premies heb ik recht???
energieprestatieregelgeving in vlaanderen: veelgestelde vragen ???
Wat is E-peil
Welk type van ventilatie ??
prodbig
  page ventilatie

Wat is E-peil

 

Een E-peil is een score die aangeeft hoe energiezuinig uw woning is. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger de woning. Het E-peil maakt deel uit van de energieprestatieregelgeving (EPB) voor nieuwbouw.

Belangrijk! Een E-peil wordt enkel berekend bij nieuwbouw (of grote verbouwing). Na de bouw van uw woning krijgt u van uw verslaggever een certificaat waarop het E-peil wordt weergegeven. U krijgt dit certificaat ten laatste 6 maanden nadat u in de woning bent gaan wonen.

Het E-peil van uw nieuwbouwwoning mag maximum E100 zijn. Vanaf 2010 zal deze norm nog worden verlaagd: dan moet uw woning een E-peil halen van maximum E80. Dit betekent dat uw woning dan nog energiezuiniger moet zijn.

U kan van uw netbeheerder een premie krijgen wanneer uw woning E-peil heeft dat lager is dan E80. Het bedrag van uw premie varieert per E-peilpunt. Hoe lager het E-peil, hoe hoger de premie.

Kan een E-peil ook berekend worden voor een bestaande woning?

Neen. Een E-peil wordt enkel berekend bij nieuwbouw. Voor bestaande woningen kan u wel een energieprestatiecertificaat (EPC) laten opmaken. Op het EPC vindt u ook een score terug, maar dit is niet gelijk aan het E-peil.